Mariska Knuistingh Neven
Professional Organizer

Dutch Simplicity is ontstaan in Canada, het land waar ik in 2014 met mijn gezin naartoe emigreerde. Daar brak voor mij een tijd aan van bezinning en het opdoen van nieuwe ervaringen, door welke ik het bijzondere beroep professional organizing ontdekte. Een hele praktische bezigheid die van positieve invloed is op het leven van een ander.

Als ik een rommelige ruimte zie, word ik enthousiast. Niet van de rommel maar van de mogelijkheden tot verbetering. Door het verminderen van de hoeveelheid spullen creëren we ruimte en door het aanbrengen van structuur ontstaat er overzicht. Hierdoor ervaar je een gevoel van vrijheid, alsof er een last van je schouders is gevallen en komt er rust in je hoofd. Het leven zelf is al onrustig genoeg. Door je huis te vereenvoudigen, kun je de stress van het leven zelf beter aan en vooral ook meer genieten van de positieve onverwachte dingen die op je pad komen!

Het leukste aspect van dit beroep is voor mij dat ontspullen en organiseren geen ‘one size fits all’ proces is. Ik verplaats mij in elke individuele klant en luister goed naar waar jij tegen aan loopt en wat jij wilt veranderen. Ik vorm geen oordeel over jou en jouw spullen maar ben er enkel om te helpen. Samen werken we aan een kalm en functioneel thuis, een vereenvoudigde ruimte welke onrust verminderd en meer gelegenheid voor ontspanning biedt.

Na zes jaar Canada verhuisden wij in de zomer van 2020 terug naar Nederland, waar ik sindsdien met heel veel plezier mijn klanten in de regio Den Haag en omstreken van dienst ben.

Zou je met mij over jouw woonruimte willen spreken? Neem dan contact op en boek een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Ik kijk ernaar uit!

“Organization is not about perfection, it is about efficiency, reducing stress and clutter, saving time and money, and improving your overall quality of life”
— Christina Scalise